Sănătate

Ungureanu: „Ministerul Sănătății să elibereze pacienții asimptomatici. Nicăieri în lume nu sunt închiși în spitale acești pacienți”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere tratarea la domiciliu a pacienților cu coronavirus care sunt asimpomatici.

Ungureanu: „Ministerul Sănătății să elibereze pacienții asimptomatici. Nicăieri în lume nu sunt închiși în spitale acești pacienți” Ungureanu: „Ministerul Sănătății să elibereze pacienții asimptomatici. Nicăieri în lume nu sunt închiși în spitale acești pacienți”

Parlamentarul arată că, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca sunt internate 12 cadre medicale de la Institutul Oncologic care au trecut prin boală și nu mai prezintă simptome, însă nu sunt lăsați să meargă în izolare la domiciliu. El solicită Ministerului Sănătății eliberarea din spitale a tuturor pacienților asimptomatici, arătând că nicăieri în lume aceștia nu sunt duși la spital pentru tratament.


 

„Am revenit la Spitalul de Boli Infecțioase, locul unde s-au vindecat câteva sute de persoane bolnave de noul coronavirus. Este o unitate spitalicească cu sute de paturi, care este aproape goală, slavă Domnului și recunoștința pentru medici. Am venit astăzi în fața spitalului să îi laud pe cei care lucrează aici, să îi apreciez, să îi asigur de respectul meu total și în același timp să trag un semnal de alarmă către Ministerul Sănătății, să elibereze pacienții care au fost infectați cu COVID și acum sunt asimptomatici și care sunt ținuți închiși aici. Avem 12 cadre medicale care sunt închise aici fără niciun fel de simptome. Aceastea sunt încălcări grave ale unui drept constituțional al unor oameni sănătoși. Nicăieri în lume nu sunt internați și închiși în spitale pacienții asimptomatici. Odată ce ai trecut prin boală, chiar dacă ai teste pozitive, poți fi izolat acasă”, a arătat deputatul de Cluj.


 „Pacienții cu cancer, diabet, imunodeficiențe grave să fie primiți în aceste spitale”

Emanuel Ungureanu susține că păstrarea pacienților asimptomatici în unitățile spitalicești încalcă atât drepturile acestora, cât și drepturile pacienților cu alte afecțiuni care nu se pot adresa spitalelor pentru tratament.

„Este absurd să ținem un spital gol, să interzicem unor pacienți cu alte afecțiuni grave să vină aici și să ținem niște oameni închiși. Spitalul nu este o închisoare. Virusul nu a dispărut, însă trebuie să coabităm cu această boală și pacienții cu cancer, pacienții cu diabet, pacienții cu imunodeficiențe grave să fie primiți în aceste spitale”, a mai arătat Ungureanu.


CITEȘTE ȘI

20 de pacienți bolnavi cu coronavirus la Institutul Oncologic Cluj

 

abonare newsletter