Sănătate

Terapie Intensivă în TIR! Cum arată noile spitale pe roți care pot interveni oriunde în țară?

Patru unități mobile de Terapie Intensivă au ajuns, vineri, în România, acestea fiind achiziționate prin Fundația SMURD.

O etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență a fost finalizată în aceste zile prin ajungerea în dotarea rezervei naționale de protecție civilă a patru unități mobile de terapie intensivă achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care va primi în administrare aceste unități, le va distribui și plasa strategic la nivel național, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.


Cum funcționează „TIR-urile spital”? Fiecare unitate mobilă poate ajunge oriunde în țară

Fiind construite pe structura unui TIR, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de Terapie Intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică.

„Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate”, se arată într-un comunicat remis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).


„Acest tip de unitate de Terapie Intensivă este unic în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2 acolo unde capacitățile spitalelor fizice sunt depășite, dar și în orice alte situații cu un număr mare de victime care au nevoie de susținere avansată a funcțiilor vitale cum sunt accidentele colective cu număr mare de victime, pandemiile, dezastrele naturale sau industriale. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri și a societății civile în sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei naționale de protecție civilă cu patru astfel de unități. Le mulțumim tuturor”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

CITEȘTE ȘI:


Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din ULTIMA LUNĂ. APELUL AUTORITĂȚILOR
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter