Sănătate

Ieftine și bune, trei medicamente sunt discreditate. Dragoș Damian: „Paracetamol și Ibuprofen și-au demonstrat eficiența”

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) condamnă cu fermitate „încercările amatoriste” de a discredita medicamentele Paracetamol, Ibuprofen și Hidroxiclorochină.

ieftine-si-bune-trei-medicamente-sunt-discreditate-dragos-damian-paracetamol-ibuprofen-si-hidroxiclorochina-si-au-demonstrat-eficienta ieftine-si-bune-trei-medicamente-sunt-discreditate-dragos-damian-paracetamol-ibuprofen-si-hidroxiclorochina-si-au-demonstrat-eficienta

Aceste trei medicamente, produse și în România, și-au arătat eficiența de zeci de ani de zile, iar acum sunt speranțe reale pentru tratamentul COVID-19, susține PRIMER, care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară. PRIMER atrage atenția că „este în plină desfășurare o campanie de discreditare” a celor trei medicamente care și-au dovedit eficiența în indicațiile pentru care sunt folosite, unele dintre ele de peste 30 de ani de zile.

Paracetamol, Ibuprofen și Hidroxiclorochina, pe lângă indicațiile uzuale din prospect, încep să își dovedească eficiența și în tratamentul COVID-19”, a declarat dr. Dragoș Damian, directorul executiv PRIMER. Paracetamol și Ibuprofen sunt antitermice și antialgice eficiente în tratamentul simptomelor produse de virusul SARS-CoV 2, în timp ce Hidroxiclorochina, care este studiată în mai mult trialuri clinice, inhibă la anumite nivele virusul care provoca boala, afirmă CEO-ul Terapia Cluj.


Paracetamol, Ibuprofen și Hidroxiclorochina, medicamente ieftine și bune!

„Ceea ce este la fel de important este faptul că toate cele trei medicamente sunt extrem de ieftine: Paracetamol costă aproximativ 25 de bani/tabletă, iar Ibuprofen și Hidroxiclorochina circa 50 de bani. Deci, pe lângă faptul că și-au dovedit eficiența terapeutică, aceste medicamente reprezintă soluții de reducere a prețului tratamentului, un aspect deosebit de important având în vedere costurile enorme pentru ținerea sub control a pandemiei la nivel global”, a continuat Damian.

Reamintim, că în urmă cu două luni, un studiu arăta că Ibuprofenul „este periculos”, pentru ca informațiile analizate mai recent să contrazică ipotezele de plecare. De curând, un alt studiu a făcut că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să scoată Hidroxiclorochina din protocolul de tratament al COVID-19, pentru ca la numai câteva zile să se demonstreze că datele inițiale nu sunt concludente.


„Această discreditare a medicamentelor populare, sigure și eficiente și, mai ales, ieftine, este o poveste mai veche. Pe parcursul timpului au apărut numeroase «studii» și «analize» care dădeau drept periculoase medicamente precum Acidul acetilsalicilic, Nimesulid, Paracetamol și altele, pentru ca mai apoi să se demonstreze că datele analizate nu pot conduce la astfel de concluzii”, este de părere Dragoș Damian.

Paracetamol și Ibuprofen, sigure și eficiente. Hidroxiclorochina, doar la indicația medicului!

Paracetamol și Ibuprofen sunt medicamente care nu necesită prescripție medicală, sunt sigure și eficiente dacă sunt utilizate conform indicațiilor din prospect, iar Hidroxiclorochina trebuie administrată doar la indicația medicului, se arată într-un comunicat remis de PRIMER.


„Rugăm pacienții și populația în general să nu dea crezării încercările de denigrare ale celor trei medicamente, încercări care fac parte dintr-un curent mai larg de a înlocui medicamentele ieftine cu versiuni mai scumpe care nu au neapărat valoare adăugată. În cazul în care apar efecte secundare sau reacții adverse, recomandăm, bineînțeles, consultarea medicului sau a farmacistului”, a completat dr. Dragoș Damian, directorul executiv PRIMER.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din România: AC Helcor, Antibiotice, B.Braun, Bio-Eel SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, TIS Pharmaceutical, Vim Spectrum și Zentiva.


CITEȘTE ȘI:

Criza de medicamente ieftine din Europa – un fenomen real!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter