Sănătate

ATENȚIE! Măști periculoase, vândute în România. VEZI LISTA

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a avertizat că în România există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului avertizează că în România există modele de măşti aflate pe lista produselor periculoase, care nu trebuie puse în vânzare. Paul Anghel, directorul instituţiei, spune că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare cu aceste modele de măşti. Sunt 32 de modele care nu au trecut testele europene de calitate ( vezi foto în galerie).

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, avertizează Paul Anghel.


Măşti periculoase care circulă în Europa

În sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) există în prezent alerte pentru 32 de tipuri de măşti de protecţie neconforme, cea mai recentă alertă privind 15 noi tipuri, informează InfoCons.


Prima alertă a fost transmisă în data de 28 aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măşti, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măşti. si cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti. Astfel numericul măştilor de protecţie neconforme ajunge la 32, cele mai multe fabricate în China, dar şi cu producător necunoscut.

CITEȘTE ȘI


Măști vândute la prețuri exorbitante la TV. Cum să te ferești de o țeapă colosală

 

abonare newsletter