Sănătate

ROMÂNIA va produce un VACCIN împotriva CORONAVIRUSULUI! Când vor începe primele teste

România va produce un vaccin împotriva coronavirusul în următoarele luni.

În cel mult două luni încep testele pentru un posibil vaccin românesc împotriva coronavirusului. Mai întâi pe animale, mai exact pe şoareci, şi abia apoi pe oameni. Specialiştii sunt optimişti şi cred chiar că vaccinul va putea fi produs în România, asta deşi nu am mai scos un ser de imunizare aici de aproape un deceniu. 

Vaccinul românesc anticovid se va administra intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare. Serul, dezvoltat de cercetătorii de la Institutul Oncogen, din Timişoara, va intra în teste pe animale la Institutul Cantacuzino, din Bucureşti.


Citeşte şi:

PATRU noi DECESE provocate de COVID-19 în România. Cea mai tânără victimă avea 45 de ani

După testele pe animale, dacă totul merge bine, vor urma teste pe voluntari. Vaccinul ar putea fi produs la Institutul Cantacuzino, deşi ultimul ser de imunizare scos aici a fost în urmă cu nouă ani, pentru gripa porcină.


Tot ce observați în aceste zile este important. Vă așteptăm pozele, filmele sau știrile prin mesaj WhatsApp la numărul +40799557799.
Este important să ne transmiteți unde și când ați făcut pozele. Ne puteți trimite în continuare știri și fotografii și pe adresa de email redactia@monitorulcj.ro.

Citeşte şi:


ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu românii care se întorc din STRĂINĂTATE

Ultimele Stiri
abonare newsletter