Sănătate

Euthyrox ajunge în farmaciile clujene! Medicamentul este la mare căutare în această perioadă

Farmaciile clujene vor avea pe stoc Euthyrox, un medicament extrem de căutat în această perioadă, începând de mâine.

Euthyrox ajunge în farmaciile clujene! Medicamentul este la mare căutare în această perioadă Euthyrox ajunge în farmaciile clujene! Medicamentul este la mare căutare în această perioadă

Farmaciile din opt orașe din România vor primi 5.000 de cutii de Euthyrox 100mcg, importate din Spania. Acestea vor fi donate de Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Potrivit unui comunicat de presă, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România ( COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din țară.


Cele 5.000 de cutii de Euthyrox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, sunt disponibile începând cu data de 20 mai în farmaciile din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Conform sursei citate, pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu rețeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de către medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmaciile menționate cu o copie după documentele precizate mai sus.

abonare newsletter