Sănătate

Vela, halucinant: „Când cineva strănută și nu are mască, puteți suna la 112!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susține că o persoană care urcă în mijlocul de transport în comun fără mască și strănută s-ar putea alege cu un dosar penal.

vela-halucinant-cand-cineva-stranuta-si-nu-are-masca-puteti-suna-la-112-e-in-zona-penalului vela-halucinant-cand-cineva-stranuta-si-nu-are-masca-puteti-suna-la-112-e-in-zona-penalului

„Trebuie să respectăm condițiile care se imupn. Purtăm mască, mănuși, avem acea igienă personală, spălatul pe mâini cel puțin 20 de secunde. Avem convingerea intimă că trebuie să stăm la o oarecare distanță de cei cu care vorbim, nu să ne pupăm, îmbrățișăm. Când mergem în mijloace de transport sau la supermarket, să avem convingerea că masca este un obiect vestimentar obligatoriu și util”, a declarat Vela, într-un interviu pe YouTube.

Marcel Vela: „Dacă cineva nu are mască și strănută, poate avea dosar penal!”

„Chiar dacă te obligă MAI, nu o face ministrul că și-a găsit el să oblige să poarte cineva mască pentru că nu avea ce face într-o seară. (...) Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva fără mască – n.r.). Dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască”, a explicat ministrul.


„Noi (MAI – n.r.) nu intrăm în cazarmă, vom fi la fel de vigilenți, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict, în polemică electorală într-o situație în care avem nevoie de rigurozitate”, a mai afirmat Vela, în discuția purtată cu George Buhnici.

CITEȘTE ȘI:


Ce amenzi se pot da după 15 mai? Răspunsul oficialilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter