Sănătate

Viață după moarte. Organele unui pacient aflat în moarte clinică au salvat trei vieți

Organele prelevate de la un pacient aflat în moarte clinică la Cluj au ajuns la mai mulți bolnavi cu afecțiuni grave, aflați pe listele de așpetpare.

Viață după moarte. Organele unui pacient aflat în moarte clinică au salvat trei vieți Viață după moarte. Organele unui pacient aflat în moarte clinică au salvat trei vieți

Echipele de transplant din Cluj și din București au salvat alți trei români aflați pe listele de așteptare pentru un transplant, fiind de asemenea redată vederea pentru doi pacienți.

„Pentru ca această misiune să fie posibilă, a fost nevoie de acceptul unei alte familii a cărei rudă s-a stins. O decizie foarte grea, un gest pe care din ce în ce mai mulți români au puterea să-l facă și care arată că speranța stă în firea fiecăruia dintre noi”, a transmis Agenția Națională de Transplant.


Ficatul pacientului a fost prelevat la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii, la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj, care au încheiat cu succes această etapă. Un alt pacient a primit şansa la o viaţă mai bună după operaţia de transplant de ficat realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

De asemenea, s-au realizat două transplante de cornee la Spitalul Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi doi oameni. 


CITEȘTE ȘI

Situație critică la Institutul de Transplant Renal Cluj: "Suntem la limită cu finanțarea"

Ultimele Stiri
abonare newsletter