Sănătate

Spitalul Regional Cluj, o nouă amânare. Când va fi trimis spre aprobare

Ministerul Lucrărilor Publice a anunțat că proiectul pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de către Comisia Europeană, iar proiectele pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova vor fi trimise spre aprobare în lunile martie – aprilie.

"Proiectul major pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie 2020. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova) vor fi transmise spre aprobare Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, a anunţat Ministerul Lucrărilor Publice într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, contractul de finanţare pentru Spitalul Regional Iaşi a fost semnat pe 31 decembrie 2019, de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.


Ulterior, pe 5 februarie 2020, Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 a transmis proiectul Comisiei Europene în vederea aprobării, ţinând cont de faptul că investiţia depăşeşte 50 milioane euro (47 milioane reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar diferenţa este asigurată de la bugetul Ministerului Sănătăţii).

În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, au fost semnate 57 de contracte de finanţare, în valoare de aproximativ 194 milioane euro, pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a unităţilor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene.


”Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanţarea nevoilor de reabilitare, modernizare şi dotare a 124 de ambulatorii; valoarea totală a acestor proiecte este de 277 milioane de euro. În contextul măsurilor pentru prevenirea şi tratarea CORONAVIRUS, încurajăm beneficiarii POR 2014 – 2020, care au semnat contracte de finanţare pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe sau a ambulatoriilor, să trateze cu responsabilitate şi prioritate implementarea acestor proiecte”, a mai transmis Ministerul Lucrărilor Publice.

abonare newsletter