Sănătate

Emanuel Ungureanu cere pregătirea Spitalului Județean de Urgență Cluj pentru gestionarea crizei cu coronavirus

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate a cerut măsuri urgente pentru suplimentarea aparaturii pentru secțiile de terapie de la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Emanuel Ungureanu cere pregătirea Spitalului Județean de Urgență Cluj pentru gestionarea crizei cu coronavirus Emanuel Ungureanu cere pregătirea Spitalului Județean de Urgență Cluj pentru gestionarea crizei cu coronavirus

Emanuel Ungureanu a declarat că a avut o discuție cu Raed Arafat în ceea ce privește pregătirea Clujului pentru gestionarea crizei infecției cu Coronavirus. Deputatul a adăugat că Spitalul Județean de Urgență Cluj, datorită numărului mare de paturi, ar trebui să se pregătească pentru a ajuta în cazul unei situații de criză.

„Acum două zile am avut o discuție cu managerul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușca, și l-am rugat să pregătească spitalul pentru coronavirus. Sunt foarte multe lipsuri. L-am rugat să introducă în discuțiile cu Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean printre spitalele care gestionează criza cu coronavirus. În imediata apropiere este unitatea de Boli Infecțioase, care are mai puține paturi decât Spitalul Județean. Cel mai probabil se va face un schimb între cele două spitale. Spitalul de Boli Infecțioase va pregăti saloare care să aibă doar pacienți care suferă de COVID-19 și ceilalți pacienți, cel mai probabil, vor fi transferați către secțiile Spitalului Județean”, a spus Emanuel Ungureanu.


De asemenea, deputatul a cerut conducerii Spitalului de Boli Infecțioase o listă cu cele mai impotante urgențe pentru a debloca bani suplimentari pentru achiziția de echipamente și jituri pentru analize.

Ultimele Stiri
abonare newsletter