Sănătate

CORONAVIRUS: 582 de clujeni sunt izolați la domiciliu. Starea de sănătate a celor doi pacienți internați la Cluj

În momentul de față, 582 de persoane sunt izolate la domiciliu în județul Cluj, iar alte 22 de persoane se află în carantină. Numărul celor care au ieșit din izolare a ajuns la 278.

Cei doi pacienți cu coronavirus internați la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj sunt stabili, transmite prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

"În prezent avem 582 izolați la domiciliu, 278 ieșiți din izolare, 22 în carantină. Pacienta din Mureș este stabilă, fără complicații. Pacientul din Maramureș este ameliorat clinic, dar este încă pozitiv, conform testării de ieri", a arătat prefectul Clujului.


De asemenea, la Cluj sunt în lucru 70 de probe prelevate de la suspecți de coronavirus, dintre care 45 provin din Satu Mare, 8 probe sunt de la Sibiu, 4 de la Bistrița-Năsăud, câte 3 de la Sălaj, Alba, Bihor și de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, iar o probă provine de la DSP Cluj.

Potrivit Ministerul Sănătății în cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate.Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.


Până la momentul publicării acestei știri, în România erau confirmate 31 de cazuri de coronavirus, dintre care două au fost confirmate în cursul zile de astăzi. Este vorba de o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Dimitrie Gerota. Ea este medic în spital. Al doilea caz este un bărbat de 42 de ani din Iași, întors în țară din Veneția.

Ultimele Stiri
abonare newsletter