Sănătate

Ungureanu declară război: „Cei responsabili cu igiena în spitalele clujene vor răspunde în fața legii!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu va susține vineri, de la ora 12:00, o întâlnire în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii.

Ungureanu declară război: „Cei responsabili în spitalele clujene vor răspunde în fața legii!” Ungureanu declară război: „Cei responsabili în spitalele clujene vor răspunde în fața legii!”

La clădirea de pe Calea Moților, parlamentarul clujean va merge împreună cu părinții care „au trecut prin coșmarul mizeriei, a ploșnițelor, a saloanelor înghesuite din Clinica Pediatrie 1”. Ungureanu susține că absolut nimeni din cei responsabili nu și-au cerut scuze părinților pentru „cocina” în care sunt îngrijiți copiii lor la Pediatrie 1.

„În mod evident, prefectul județului, Mircea Abrudean, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia, și incompetentul manager al Spitalului de Copii, Cornel Aldea, funcționează ca un clan. În cel mai pur stil mafiot părinții care au reclamat neregulile au fost constrânși să nu depună plângeri împotriva Spitalului. Veți auzi și vedea mărturia lor”, se arată într-un mesaj al deputatului.


Ungureanu spune că suma de 3.000 de lei pe care o vehiculează „prefectul penelist” drept sancțiune pentru spital este „o glumă proastă”. Acesta susține că va fi auzit „clar și răspicat” din partea unui dietetician o „analiză sinceră despre calitatea mizerabilă a hranei pentru mame și copii” din respectivul spital.

„Avertizez public pe cei responsabili cu igiena și siguranța pacienților în spitalele din Cluj-Napoca că vor răspunde în fața legii pentru grave neglijențe dacă nu își fac datoria! Imaginile provin de la o mamă care a stat în același spital, timp de 10 zile, exact acum un an, în luna martie”, mai spune Ungureanu, care a transmis și mesajul Alexandrei, din Florești:


„Bună seara, domnul Emanuel , acum am văzut imaginile de la Digi.
Am fost și eu internată cu fetița mea anul trecut în martie , am trimis e-mail Ministerului Sănătății, dar nu mi-a răspuns nimeni. Vă trimit câteva poze pe care le-am făcut cât am fost acolo.
Am stat 10 zile acolo dar a fost oribil, în salonul 21 un salon mic, erau 5 paturi. Infirmierele cu aceleași mănuși curățau la baie, apoi paturile, chiuvetele! De frica spitalelor de aici, am preferat să locuiesc în Anglia și să nasc acolo... După 8 ani de străinătate, am venit aici, mi-a fost frică de sistemul infect și tot aici am ajuns...
Îmi pun toate speranțele în dvs. și sper să putem schimba ceva!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter