Sănătate

Coronavirusul pândește Clujul. Autoritățile sunt pregătite de intervenție la Aeroport

Autoritățile clujene sunt pregătite pentru intervenție la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj în cazul călătorilor simptomatici cu coronavirus.

Coronavirusul pândește Clujul. Autoritățile sunt pregătite de intervenție la Aeroportul Internațional Coronavirusul pândește Clujul. Autoritățile sunt pregătite de intervenție la Aeroportul Internațional

Autorităţile cu atribuţii în vederea menţinerii sănătăţii publice sunt pregătite pentru intervenţie la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca în cazul călătorilor care vor prezenta simptome specifice coronavirusului, a informat Instituţia Prefectului judeţului Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, la nivelul judeţului Cluj s-au făcut următoarele pregătiri, în ceea ce priveşte menţinerea siguranţei şi a sănătăţii publice:


– s-a asigurat accesul separat al călătorilor care sosesc în Aeroport, urmând ca medicul de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), un medic al cabinetului medical al aeroportului, cât şi personalul SMURD, să evalueze datele şi parametrii medicali ai călătorilor;
– persoanele asimptomatice vor rămâne la domiciliu, în condiţii de carantină, timp de 14 zile, sub supravegherea directă a Direcţiei de Sănătate Publică;
– dacă vor exista persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi transportate cu autospeciale specializate, sub supraveghere avizată, respectându-se condiţiile de siguranţă pentru menţinerea sănătăţii publice.

De asemenea, conform Prefecturii Cluj, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca este pregătit pentru preluarea pacienţilor a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19).


„Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu autorităţile locale şi judeţene au identificat două noi spaţii de carantinare suplimentare, aflate la acest moment în curs de amenajare, care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor simptomatice, dacă astfel de situaţii vor exista. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, cât şi Direcţia de Sănătate Publică sunt pregătite să suplimenteze personalul, dacă situaţia o impune”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

Pasagerii cursei Bergamo-Cluj-Napoca, evaluați

Pasagerii unei curse aeriene care a aterizat, duminică seară, pe Aeroportul Internaţional „Avram


Iancu” din Cluj-Napoca, ce avea ca punct de plecare Bergamo, au fost evaluaţi medical de personalul sanitar în urma cazurilor de coronavirus din Italia. Directorul de operaţiuni Tudor Lupoaiei a declarat că pasagerii au intrat în ţară pe un flux separat la Poliţia de Frontieră şi li s-au luat datele.

„Duminică seara a ajuns pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunţat DSP Cluj, SMURD, iar la faţa locului a fost un medic de la DSP şi de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceştia au intrat pe un flux separat la Poliţia de Frontieră, li s-au luat datele şi parametrii medicali, după care au plecat mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.


Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informaţi ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autorităţile medicale. „Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a mai precizat directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter