Sănătate

Spitalul de Infecțioase din Cluj, pregătit să primească persoane infectate cu coronavirus

Primele 10 cazuri care vor apărea în România de infectare cu coronavirus vor fi tratate la Institutul Matei Balș, iar apoi la unități de specialitate precum cea din Cluj.

De la începutul epidemiei, în România au fost mai multe persoane suspectate de infectare cu coronavirus, conform Pro TV. Un recent caz este al unui asistent medical care a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus în Germania și care a revenit acasă zilele trecute. Testele care i s-au făcut la Institutul Matei Balș au arătat însă că bărbatul are o răceală. În țară nu există pacienți infectați cu temutul virus, spun oficialii.

Între timp, guvernul de la București se pregătește să facă achiziții de urgență - de la dezinfectanți, filtre, tărgi speciale, până la aparate de suport respirator. Rețeaua de centre de diagnosticare este extinsă. Victor Costache, ministrul propus al Sănătății a spus: „Primele 10 cazuri vor fi tratate la Matei Balș, urmând ca apoi să fie utilizate și celelalte spitale de boli infecțioase din țară - Iași, Timișoara, Cluj”.


Autoritățile echipează aeroporturile cu scanere termice speciale, pentru care vor cheltui cinci milioane de lei. Orice persoană care vine dintr-o zona de focar va intra în carantină pentru 14 zile, spun reprezentanții Ministerului Sănătății, timp în care i se vor face teste.

Un român suspect de infecție cu coronavirus a fost  debarcat la Yokohama (Japonia) și dus la spital pentru îngrijiri. Aceleași măsuri s-au luat și în cazul altor 43 de persoane de pe același vas. Bărbatul, de 41 de ani, de loc din județul Argeș, lucra în restaurantul navei, alături de soţia lui. Femeia a rămas pe pachebot. În țară, autoritățile au intrat în alertă, mai ales că pe navă mai sunt încă 16 români.

Ultimele Stiri
abonare newsletter