Sănătate

Emanuel Ungureanu plănuiește o dezbatere publică despre spitalele din Cluj-Napoca: „Bani pentru spitale, nu pentru catedrale!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a participat, sâmbătă, la dezbaterea publică organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Ungureanu plănuiește o dezbatere despre spitalele din Cluj: „Bani pentru spitale, nu pentru catedrale!”, sursă foto: Facebook Emil Boc Ungureanu plănuiește o dezbatere despre spitalele din Cluj: „Bani pentru spitale, nu pentru catedrale!”, sursă foto: Facebook Emil Boc

Parlamentarul clujean dorește soluții pentru finanțarea consistentă a spitalelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, Ungureanu va organiza o dezbatere publică cu pacienți, manageri de spitale, șefi de secții, asociații de pacienți, împreună cu oameni responsabili din executivul Primăriei.

Scopul dezbaterii este trecerea în revistă a celor mai mari nevoi ale spitalelor din Cluj-Napoca. De asemenea, Ungureanu vrea să afle în ce măsură alocările de la bugetul local pot contribui în mod real la îmbunătățirea calității actului medical. Prioritățile Clujului sunt construirea de spitale de la zero, problema traficului infernal și a poluării, lipsa locurilor în creșe, investițiile în infrastructura școlară, susține parlamentarul clujean.


„Foarte important să vorbim de calitatea vieții și în zona spitalelor, pornind de la dotările minimale. Degeaba vorbim că am luat un RMN de 1,5 milioane de euro, dacă nu avem saltele la Chirurgie II. Lucrurile ar trebui discutate împreună cu cetățenii nemulțumiți de calitatea actului medical și care vor să vadă dacă banii pe care îi alocăm noi se justifică, se duc în calitatea actului medical, nu în cifre”, a declarat Ungureanu, la dezbaterea publică.

Boc, deschis la propunerea lui Ungureanu

„Noi suntem deschiși să luăm cele mai bune decizii. Poate ne unim forțele, putem organiza o dezbatere și sub egida dumneavoastră. Noi, în preajma alocărilor, vă stăm la dispoziție cu un cadru instituțional în care să discutăm solicitările primite. De acest lucru vă pot asigura, nu poate decât să ne ajute, să ne cristalizăm ideile”, a replicat primarul Emil Boc.


Ungureanu a lăudat implicarea administrației locale la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, unde „investițiile au sens”, existând un feedback pozitiv. De asemenea, parlamentarul a reluat ideea construirii unui parking în curtea Institutului Oncologic, dat fiind că în acea zonă sute de aparținători ai bolnavilor cu cancer dorm în mașini în condiții indecente.

„Am propus dezvoltarea unui sistem integrat de asistență socio-medicală a pacientului vârstnic, nu există cămine de bătrâni în Cluj-Napoca și serviciul de asistență socială al primăriei îngrijește, atenție!, doar 9 persoane vârstnice într-un oraș care are geme de seniori suferinzi”, mai spune Ungureanu, care a abordat și alte teme comunitare, precum dezvoltarea infrastructurii unor cartiere noi ca Edgar Quinet, construirea de noi creșe sau achiziția unui teren de 2.000 mp în Mănăștur pentru construirea unei creșe de 100 de locuri.


„Voi propune ca în fiecare an bugetul municipiului Cluj-Napoca să fie foarte puțin generos cu bisericile, indiferent de cult, voi susține întotdeauna proiectele sociale ale bisericilor, dar mă voi opune vehement alocărilor de sume pentru construirea de noi biserici!” – Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

CITEȘTE ȘI: Bugetul Clujului, dezbătut public cu Emil Boc. 353 mil. € pentru proiectele mari ale clujenilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter