Sănătate

Emanuel Ungureanu, acuzații dure: „JAFUL DECENIULUI în sistemul medical românesc!”

Peste 300 de milioane de euro a „muls” din sistemul sanitar Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), susține deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, acuzații dure: „JAFUL DECENIULUI în sistemul medical românesc!”, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu Emanuel Ungureanu, acuzații dure: „JAFUL DECENIULUI în sistemul medical românesc!”, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Parlamentarul clujean afirmă că ANMCS este o „imensă căpușă” care se alimentează din banii puțini ai spitalelor din România, de la stat sau private. De asemenea, Ungureanu acuză că această „căpuță” a fost și este în continuare coordonată de un „dinozaur” al sistemului medical, Vasile Cepoi, care câștigă lunar cel puțin 12.900 de lei.

„Acesta (n.red. Cepoi) a navigat prin apele sulfuroase ale politicii românești încă de pe vremea guvernului Năstase, a fost secretar de stat, inclusiv în guvernul PD-L Boc, consilierul lui Ponta, apoi a ajuns scurt ministru al Sănătății și acum are rang de secretar de stat în guvernul Ludovic Orban ca director al ANMCS”, se arată într-un mesaj al deputatului USR.


Vasile Cepoi are în subordine „un aparat stufos” care „papă sume colosale” din banii unităților sanitare, fără ca actul medical din spitalele României să suporte cea mai mică îmbunătățire, acuză Ungureanu, care amintește de băile cu trei WC-uri în care și-au făcut nevoile pacienții de la Spitalul de Boli Psihice Borșa, din județul Cluj, până în decembrie 2019.

„Spitalul din Borșa a funcționat cu acreditarea ANMCS în ultimii 8 ani într-un castel distrus, vechi de peste 200 de ani! (...) Vă voi detalia dimensiunile acestui jaf, cine cine sunt complicii și cine sunt firmele de consultanță care au jefuit spitalele cot la cot cu ANMCS! (...) După ce termin de documentat acest jaf, la jumătatea lunii februarie voi depune mai multe sesizări la Direcția Națională Anticorupție!”, promite Emanuel Ungureanu.

abonare newsletter