Sănătate

Pacienţii sar în apărarea Adelei Golea. “Se creează un precedent periculos”

Medicul Adela Golea a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, după ce a emis un ordin prin care nu a permis prelevarea probelor de la șoferii prinși băuți și aduși de poliție la Unitatea Primiri Urgențe, cu excepția celor implicați în accidente de circulație.

Adela Golea, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, a fost condamnată la un an şi 6 luni cu suspendare şi obligată să presteze 60 de zile în folosul comunităţii.

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România spun că autorităţile “prejudiciează cariera unui medic şi pun în pericol siguranţa pacienţilor”.


“Ne dorim ca niciun medic să nu mai treacă prin această experienţă, mai ales că vorbim despre un medic apreciat şi iubit în Cluj. Totodată, le solicităm autorităţilor să nu mai solicite medicilor să ignore nevoile pacienţilor, care sunt realmente urgenţe pentru verificarea unor alcoolemii. Cred că suntem singura ţară din Uniunea Europeană, în care un medic este condamnat la închisoare cu suspendare pentru că şi-a protejat pacienţii. Solicităm Guvernului reglementări clare care să protejeze siguranţa pacienţilor şi să nu mai pună medicii în pericol. Cred că în acest fel se creează un precedent periculos şi în nici un fel nu ar trebui ca legislaţia să împiedice accesul pacienţilor cu prioritate în unităţile de primire urgenţe. Doamnei doctor îi dorim putere pentru a trece de această încercare total nedreaptă şi o asigurăm că nu este singură", a declarat Radu Gănescu, preşedinte COPAC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter