Sănătate

Raed Arafat: „Nu voi demisiona, dar nu sunt lipit de scaun!”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, că nu va demisiona din funcţie, însă nu este „lipit de scaun” şi dacă vrea cineva să îl demită, o poate face.

Raed Arafat: „Nu voi demisiona, dar nu sunt lipit de scaun!” Raed Arafat: „Nu voi demisiona, dar nu sunt lipit de scaun!”

„Eu am zis-o, eu nu sunt lipit de scaun, nu demisionez eu, dar dacă sunt demis, este dreptul oricăruia să mă demită. Ce consider, după atacurile intensificate din ultima perioadă, (...) pentru că sunt atacuri de foarte mult timp (...) în final, fie se asumă că trebuie să plec, că nu mai este viziunea pe care o vrem şi aducem pe cineva mai deştept care să facă treabă, sau mai tânăr (...) deci să găsească pe unul de 30 de ani care să aibă viziune, să vină să o facă”, a precizat Arafat, la Antena 3.

Arafat a explicat că, în cazul în care va rămâne în funcţie, va fi nevoie de sprijin pentru sistemul de urgenţă, dar există şi varianta ca el să fie demis şi schimbat sistemul actual.


„În final, este una din două soluţii: ori ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi atunci lucrăm cu el şi-l sprijinim, pentru că e nevoie de sprijin fără discuţii, nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat, îl dăm afară, venim cu cineva şi mergem mai departe, ori nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi vrem să schimbăm sistemul şi atunci trebuie explicat populaţiei în ce sens se va schimba sistemul: intră privatul şi începe să ia din banii publici în locul sistemului public şi să facă el, în locul Ambulanţei, în locul SMURD-ului, anumite activităţi. Asta înseamnă că, în câţiva ani, va dispărea sectorul public”, a mai spus Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Elicopter SMURD pentru Regiunea de Nord-Vest. După 5 ani!

Ultimele Stiri
abonare newsletter