Sănătate

INUMAN. Peste 300 de copii din Spitalul de copii din Cluj-Napoca au rămas fără apă 20 de ore!

Avarie la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Timp de peste 20 ore, spitalul nu a fost alimentat cu apă. Situaţia dezastroasă a fost semnalată de deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

UPDATE ora 8.30

Vineri dimineaţa, după 20 de ore de “de chin şi mizerie”, în opinia lui Emanuel Ungureanu, a (re)venit apa la Spitalul de Copii de pe Moţilor.


“Întâi a venit apa caldă și abia acum un fir de apă rece. Vă întrebați de ce nu are Spitalul de Copii un bazin de apă de rezervă, pentru situații de urgență, conform normativelor? Simplu, managerul Aldea este susținut politic, deci îl doare în pălărie de reguli și norme. Protecția politică contează”, a conchis Ungureanu.

ŞTIRE INIŢIALĂ


​Spitalul de copii din Cluj-Napoca, unde sunt internați în acest moment peste 300 de copii, a rămas fără apă curentă de peste 10 ore și "nimeni nu lucrează pentru remedierea situației", a anunțat joi seară Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

“Nu este apă curentă la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca și nimeni nu lucrează pentru remedierea situației! Am sunat la Dispeceratul Apă Șomeș și cel care a preluat apelul mi-a comunicat senin că nu se știe de avarie! Ulterior, m-a sunat un domn de la Dispeceratul Apă-Someș să mă informeze că problemele cu apa nu sunt de la regia de apă a Clujului, ci o firmă privată lucrează în interior la remedierea unor probleme. Marea problemă este că eu nu am găsit pe nimeni care să se prefacă măcar că lucrează pentru remedierea avariei. Domnul manager Cornel Aldea, cum doarme noaptea aceasta? Are apă la toaletă?”, a precizat Ungureanu.


“Ce înseamnă pentru sute de copii să nu aibă apă? Sunt oameni care nu au apă caldă. Există un anunţ la intrare că apa se va lua câteva ore, dar nu a revenit. Vorbim de apă curentă, la un spital care are sute de pacienţi. Anunţul scrie că în intervalul orar 13.00-16.00 apa va fi întreruptă. Este ora 22.00 şi nu este apă absolut deloc. Oamenii încearcă să-şi facă datoria. Am găsit în băi curăţenie, chiar dacă nu este apă. Situaţia este dramatică, vorbim de o secţie, nu de un etaj, de patru corpuri de clădire. Nu intru în saloane pentru că sunt copii mici, o să arăt cum excavatorul zace afară. Îmi este foarte greu să cred că conducerea spitalului ştie de foarte multe ore că nu este apă şi să nu fi sunat la deranjamente. Aici ar trebui să fie zeci de muncitori care să rezolve avaria. E plin spitalul de mame şi bebeluşi. Aici vin copii în stare gravă, oamenii vin cu sticluţa de apă”, a mai spus Emanuel Ungureanu într-un live pe Facebook, joi noaptea.

abonare newsletter