Sănătate

Nicio demisie nu ajută, cardurile de sănătate tot nefuncționale sunt!

Sistemul cardului naţional de sănătate funcționează cu dificultate și acum. În luna august, CNAS a anunțat că problemele sistemul cardului de sănătate au fost remediate, însă medicii de familie susțin că haosul cardurilor de sănătate continuă.

Nicio demisie nu ajută, cardurile de sănătate tot nefuncționale sunt! Nicio demisie nu ajută, cardurile de sănătate tot nefuncționale sunt!

Deși, în urmă cu câteva luni, scandalul provocat de căderea sistemului informatic pentru care statul a plătit 100 de milioane de euro a dus la înlocuirea șefului Casei de Asigurări, problema cardurilor de sănătate nu s-a rezolvat.

Medicii de familie susțin că, dacă nu ar exista astfel de probleme, lucrurile ar fi mult mai simple și s-ar putea ocupa de alte lucruri mai importante.


„Sistemul mai dă rateuri. Și astăzi a avut câteva sincope. Uneori sunt de scurtă durată și se rezolvă până la sfârșitul zilei. Problemele acestea sigur că ne încurcă. Eu nu pot să spun că am avut așa dificultăți majore. Sigur, dacă merge bine, lucrurile sunt mult mai simple și nu trebuie să ne batem capul cu disfuncționalități de acest gen, mintea noastră să fie mai dispusă să judece alte situații decât cele de funcționare”, a declarat, pentru Monitorul de Cluj, un medic de familie clujean.

Conform legii, medicii de familie nu pot să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, dar sunt de multe ori nevoiți să încalce legea, în contextul în care unii pacienți sunt în stare gravă sau au nevoie urgentă de rețete sau trimiteri către medicii specialiști.

Ultimele Stiri
abonare newsletter