monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Erou după moarte! Organele unui bărbat din Bihor, donate de familie. O parte ajung la Cluj

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 56 de ani cu accident vascular cerebral, din judeţul Bihor, a avut loc, duminică dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, transmite Agenţia Naţională de Transplant.

Erou după moarte! Organele unui bărbat din Bihor, donate de familie. O parte ajung la Cluj

Potrivit sursei citate, echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. De asemenea, corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

„Destine salvate în urma gestului altruist făcut de familia unui pacient de 56 de ani din judeţul Bihor, internat cu un accident vascular cerebral, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. În această dimineaţă (n.red. duminică), s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti”, afirmă aceeaşi sursă.


„Mulţumim familiei extraordinare care a înţeles, în cele mai dificile momente, că poate deveni o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate pe lista de aşteptare”, a declarat Carmen Pantiş, coordonator transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, coordonator regional la Agenţia Naţională de Transplant, conform sursei citate.

„Agenţia Naţională de Transplant este profund recunoscătoare pentru gestul făcut şi transmite sincere condoleanţe familiei donatorului. Apreciem şi respectăm munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă”, afirmă ANT. Aceasta a fost cea de-a 14-a prelevare multiorgan de anul acesta la Oradea şi a 65-a la nivel naţional, „atingându-se numărul de donatori din ultimii 2 ani”.