Sănătate

Ungureanu, încolțit de angajații Spitalului Socola din Iași. Deputatul clujean, făcut „nebun” pentru că dezvăluia condițiile mizere

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a trăit din nou clipe stânjenitoare în timpul unei vizite la un spital din România.

Ungureanu, încolțit de angajații Spitalului Socola din Iași. Deputatul clujean, făcut nebun pentru că dezvăluia condițiile mizere Ungureanu, încolțit de angajații Spitalului Socola din Iași. Deputatul clujean, făcut nebun pentru că dezvăluia condițiile mizere

Parlamentarul clujean susțineți că pacienții Spitalului Socola din Iași sunt „umiliți în ultimul hal” însă, în timp ce filma condițiile înapoiate din instituție, nu mai puțin de nouă angajați au tăbărât peste el, amenințându-l că vor suna la 112. Clădirea 1B a Spitalului de Boli Psihice Socola din Iași este un corp de clădire dintr-un ansamblu de construcții putrezite, vechi de peste 100 de ani, afirmă Ungureanu.

„Am ales să public aceste imagini mai ales pentru a vedea în ce hal sunt umiliți bolnavii de aici, înghesuiți în saloane reci, prost îmbrăcați, hrăniți cu mâncare proastă și insuficientă, tratați nedemn. Am vrut să prezint și comportamentul personalului, mai exact, modul în care reacționează, asistentele, infirmierele și consilierul juridic, acesta duhnea crunt a alcool. Aceștia sunt uneltele asmuțite de managerul Oprișanu, un politruc sinstru plasat să «mulgă» acest spital pe spinarea unor oameni grav bolnavi”, a punctat deputatul, pe pagina sa de Facebook.


„Poliția din Iași, alertată de prezența mea în spital, prin 112, de către juristul matrafoxat, a avut decența să nu intervină și să-mi permită să îmi fac datoria, nu puteam avea pretenția să mă protejeze. (...) Cert este că, după acest episod tensionat, am vizitat în liniște, însoțit de o asistentă din suita managerului, aproape toate corpurile de clădire din Socola, unele în ruină, altele renovate după incendii”, a mai precizat Ungureanu.


Sunt mulți angajați la Socola, însă prea puțini sunt oameni curajoși, iar marea majoritate „se complac în mizerie”, admite deputatul clujean. Acesta susține că o infirmieră, la ieșirea din clădirea 1B, „l-a rugat disperată”: „Domnul deputat, murim de frig, faceți ceva să vină căldura, bolnavii aceștia oricum nu au haine, mor de frig!”.

„A doua zi, a venit căldura și 4 articole comandate de manager în care eu eram prezentat ca un deputat nebun care tulbur liniștea bolnavilor și a angajaților fericiți de la Socola. Aceasta este România profundă, România reală, România care trebuie schimbată din temelii!”, a conchis Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter