Sănătate

Există viață, dar „se trăiește cu șobolani” în „grota” Spitalului Județean de Urgență Cluj!

Pereți mucegăiți, igrasie, mizerie cât cuprinde. Emanuel Ungureanu a efectuat o nouă vizită la secția de Anatomopatologie a Spitalului Județean de Urgență Cluj, iar imaginile surprinse de deputatul USR de Cluj sunt de-a dreptul șocante.

Există viață, dar „se trăiește cu șobolani” în „grota” Spitalului Județean de Urgență Cluj! Există viață, dar „se trăiește cu șobolani” în „grota” Spitalului Județean de Urgență Cluj!

„Condamnați la mizerie și moarte lentă, ființe umane care trăiesc în grotă”, îi numește Ungureanu pe cei 22 de angajați – asistente medicale, specialiști laborator –, care lucrează în „grota” de la Anatomopatologie. În condiții insalubre, toxice, unde nu se înghesuie nimeni, angajații trebuie să suporte pe deasupra și mizeria de nedescris care și-a făcut culcuș în subsolul clădirii.

„Își bat joc fără rușine de niște ființe umane!”

„Manager: Petrică Șușcă. Protecție: Sorina Pintea, ministrul Sănătății, care spune că nu poate să-l demită deși sunt patru rapoarte de Control pline de nereguli imputabile managerului și Consiliului de Administrație controlat de pesedistul Florian. Premii acordate grotei: Ordinul Steaua României din partea ficusului de la Cotroceni, Klaus Iohannis”, își manifestă nemulțumirea Ungureanu.


Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din cadrul Camerei Deputaților dezvăluie că imaginile filmate în același loc în urmă cu un an au fost preluate de prestigiosul post de televiziune Al-Jazeera, însă „protecția politică este mai puternică decât orice”. Acesta cere demiterea imediată a Sorinei Pintea, considerată un ministru „neputincios și mincinos”.

„De frica pierderii locului de muncă, nu protestează nimeni. Șefa secției, complet indiferentă, este protejată de Umefistanul din Cluj. Acum, pe secție, nu sunt reactivi. În această grotă insalubră funcționează secția de Anatomopatologie de 35 de ani! S-au perindat mai mulți manageri de spitale, mizeria cruntă este tot acolo. Pur și simplu, nu le pasă, își bat joc fără rușine de niște ființe umane”, a declarat Ungureanu.


Reparații de mântuială la Chirurgie II?

În timpul live-ului de pe Facebook, lângă deputatul clujean care susține că își exercita doar mandatul, și-au făcut apariția și doi agenți de pază, care i-au cerut imperios să oprească filmarea. „Ca de fiecare dată când arăt aceste realități din spitale, când filmez pereți mucegăiți și condiții inumane, fără să arăt pacienți sau personalul medical, vin niște agenți de pază sau polițiști locali sau gardieni, oameni de bine, care spun că șeful le-a dat ordin să mă scoată!”, mărturisește deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a efectuat o vizită și la secția Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. După șase vizite, zeci de reclamații și patru rapoarte ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătății, s-a reparat tavanul, „chiar dacă de mântuială”, dezvăluie parlamentarul.


„Clădirea rămâne o ruină, saloanele sunt mici, managementul secției este catastrofal. La Chirurgie 2 se practică aceeași rețetă falimentară, la reabilitare se reface interiorul, acoperișul este nerefăcut, de acolo pătrunde apa, distruge plafonul și o luăm de la capăt. Pereții exteriori sunt praf și pulbere, în câteva luni mucegaiul din exterior va pătrunde în interior”, exclamă vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter