monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Masacrul de la Săpoca i-a trezit: controale la TOATE spitalele de psihiatrie din țară!

Ministerul Sănătăţii promite că va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din ţară, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Masacrul de la Săpoca i-a trezit: controale la toate spitalele de psihiatrie din țară!

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranţă, dar şi la spitalele de psihiatrie din ţară”, a declarat Pintea, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a promis, duminică seară, că va cere o anchetă extinsă la mai multe centre de profil, pentru a vedea în ce măsură aceste unități respectă normele de îngrijire pentru bolnavi.

Ministrul Sănătăţii, aflată în vizită de lucru la Spitalul de Psihiatrie Săpoca (Buzău), a mai anunţat că directorul unităţii medicale şi-a dat demisia după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătăţii cu privire la atacul care a avut loc în spital, în urma căruia şi-au pierdut viaţa cinci pacienţi şi alţi opt au fost răniţi.


CITEȘTE ȘI: Medicii de la urgență, chinuiți de pacienții iresponsabili? „UPU înseamnă urgență, nu policlinică fără plată!”

Etichete: controale