Sănătate

Colegiul Medicilor Cluj reacționează după sentința primită de Adela Golea

Consiliul Colegiului Medicilor Cluj a luat act despre hotărârea pronunțată de prima instanță în procesul penal deschis împotriva Adelei Golea, în legătură cu administrarea UPU a SCJU Cluj-Napoca.

Astfel, Colegiul Medicilor Cluj își manifestă sprijinul față de medicul Adela Golea și față de toți medicii care luptă în fiecare clipă pentru salvarea vieților omenești.

„Justiția reprezintă caracteristica fundamentală a oricărui stat de drept, fiind garanta democrației. Faptele trebuie judecate și prin prisma circumstanțelor generatoare și a conduitei morale a făptuitorului. Medicina de urgență presupune mult devotament, profesionalism, concentrare. Sancțiunea complementară dispusă de prima instanță poate părea nedreaptă, din moment ce medicul, prin jurământul dat, își dedică întreaga viață în folosul comunității”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor Cluj.


Vă reamintim că Adela Golea a atacat cu apel sentința Judecătoriei Cluj-Napoca după ce fusese condamnată fiindcă a cerut să se dea prioritate cazurilor grave şi nu șoferilor băuți.

CITEȘTE ȘI: Zid în jurul Adelei Golea. Medicul condamnat după ce a cerut să se dea prioritate cazurilor grave şi nu șoferilor băuți: „Demisionez”


CITEȘTE ȘI: Adela Golea a atacat cu apel sentința Judecătoriei, după ce a fost condamnată fiindcă a cerut să se dea prioritate cazurilor grave şi nu șoferilor băuți

Ultimele Stiri
abonare newsletter