Sănătate

E. Ungureanu este cu tinerii dependenți de dializă: „E fericit, a învățat să trăiască clipa!”

Copiii și tinerii dependenți de dializă din România îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” se află în aceste zile într-o vacanță de 20 de zile în Sicilia. Alături de ei este și deputatul clujean Emanuel Ungureanu.

Tinerii primesc îngrijire la Centrul de Dializă Mucaria din apropierea orașului sicilian Trapani. Toți sunt „niște luptători”, este convins deputatul USR de Cluj.

„Aparatele scot lacome sângele din trupul unor tineri cu insuficiență renală cronică din România a căror viață depinde de un aparat. Au trecut 17 ani de la prima tabără în care am cunoscut un grup de luptători de care m-am atașat extraordinar. Anii au trecut cu suferințe și bucurii, 23 dintre ei au plecat la îngeri lăsând-mi un gol în inimă, imposibil de umplut. Sala de hemodializă, acesta este locul unde începe și se termină vacanța lor, în camera suspinelor”, mărturisește Ungureanu.


Printre cei 33 de tineri care se află pe aparatele de dializă se numără și Dan, care tocmai și-a serbat ziua de naștere. „Azi este fericit, va fi și mâine, a învățat să trăiască clipa. Și eu am învățat asta de la el și îi mulțumesc. Te iubim, Dan. La mulți ani!”, este mesajul lui Emanuel Ungureanu pentru Dan.

„El este Dan. Astăzi (n.red. vineri) este ziua lui. Acest tânăr este unul dintre cei mai puternici tineri din Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru. A început hemodializa în anul 1994, au urmat ani chinuiți care nu i-au șters zâmbetul de pe buze. Pentru colegii lui de suferință este un exemplu de solidaritate și empatie. Iubește să fie alături de frații lui de suferință și compania lor îl face fericit. Dan și-a sărbătorit 4 ore din ziua lui de naștere, în centrul de hemodializă Mucaria din Sicilia, conectat la un aparat de care este dependent, într-o sală cu alți 32 de prieteni de care este legat nu doar prin boala cronică de care suferă”, dezvăluie deputatul.


Cei care doresc să-i sprijine în continuare pe acești copii minunați, o pot face în contul Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru RO45BTRL01301205F94787XX, la Banca Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter