Sănătate

Își vede visul cu ochii: student la medicină, înger păzitor pentru șoferul care s-a izbit de un gard pe Calea Turzii

Intervenția unui student străin în anul patru la medicină, voluntar de trei ani la Serviciul de Ambulanță, a fost salvatoare pentru un șofer care a suferit un accident, marți după-masă, pe Calea Turzii.

Un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din Cluj-Napoca, puțin amețit, a pierdut controlul volanului pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed, izbindu-se de gardul unui imobil. La locul accidentului au sosit un echipaj de pompieri cu o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD de terapie intensivă, însă norocul șoferului a fost un tânăr student de la medicină, Ahmed El-Astal, care a povestit clipele critice de după accident.

„Mă numesc Ahmed El-Astal, sunt student în anul 4 de medicină și voluntar de 3 ani la ambulanță. Eu sunt cel care a oprit să acorde primul ajutor șoferului în stare de ebrietate. L-am găsit în timpul unei convulsii Tonico-Clonice, deci în mod cert și-a pierdut starea de conștiență în timpul mersului, motiv pentru care a ieșit de pe carosabil, provocând accidentul. Imediat am identificat patologia acestuia, după care i-am acordat suportul vital de bază, urmând să îl ridic în ax, pentru a evita posibilele leziuni ale coloanei și l-am menținut stabil până la sosirea echipajului SMURD. Într-un final, l-am predat în siguranță, asta e tot ce s-a întâmplat”, este mesajul trimis de Ahmed redacției Monitorul de Cluj.


„Pentru mine este un moment important acesta, faptul că văd că după toate sutele de nopți pierdute dedicată științei și dedicată sufletelor, acum a dat rezultat și am reușit, împreună cu ajutorul unui pompier îmbrăcat în civil, să stabilizăm un pacient traumatizat în stare convulsivă” – Ahmed El-Astal, student la medicină

Etichete: calea turzii
Ultimele Stiri
abonare newsletter