monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Încă un deces, aproape de Cluj, din cauza virusului gripal

Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat decesul cu numărul 100 cauzat de virusul gripal, din acest sezon, fiind vorba despre o femeie de 78 de ani, nevaccinată şi care suferea şi de alte afecţiuni. Numărul total de cazuri de gripă înregistrate se ridică la peste 1100.

Potrivit INSP victima este o femeie în vârstă de 78 de ani, din judeţul Alba, care a fost confirmată cu virusul gripal de tip B, nefiind imunizată antigripal şi având şi alte probleme de sănătate.

Numărul total de decese, în sezonul 2017-2018, se ridică la 100.


La nivel naţional, au fost înregistrate peste 1100 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind raportate în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Iaşi.

Conform sursei citate, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, respectiv gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii, a fost de 141.069, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.452) şi cu 4.5% mai faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (134.922).


S-au înregistrat la nivel naţional 1.529 cazuri de gripă, faţă de 78 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1.727 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Totodată, s-au înregistrat 44 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe, cu nouă mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 36 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.


Până pe 4 martie 2018, au fost vaccinate antigripal 988.817 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Gripa a făcut mai multe victime decât în alţi ani, numărul deceselor fiind, potrivit specialiştilor, îngrijorător.


Cu toate acestea, autorităţile liniştesc populaţia precizând că în ciuda numărului mare de decese, nu se poate vorbi de o epidemie. La Cluj, din cauza gripei au murit 5 persoane, înregistrându-se astfel mai multe decese decât anul trecut, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Etichete: deces gripa vaccin