monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Aproximativ 400 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână

370 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate de vinerea trecută şi până acum, în total fiind peste 8.000 de cazuri confirmate cu rujeolă în România, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). La Cluj, în ultima săptămână, s-au înregistrat 6 cazuri suspecte de rujeolă.

Aproximativ 400 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână

UPDATE

Potrivit reprezentanţilor DSP Cluj, la cele şase cazuri semnalate în ultima săptămână nu s-au primit încă rezultatele.

-----------------------------------------------------------------------------------------


Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 14 iulie, este 8.017, dintre care 31 de decese, respectiv 8 în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Cifra a crescut cu 370 de cazuri, în condiţiile în care numărul raportat până pe 7 iulie era de 7.647, dintre care 31 de decese.


Premierul Mihai Tudose i-a dat, joi, termen de o săptămână ministrului Sănătăţii să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informaţi despre importanţa vaccinării copiilor, solicitarea venind în contextul în care în momentul de faţă există 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă.

”Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă şi 80.000 nevaccinaţi la poliomielită. Aşa e?”, a fost întrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la începutul şedinţei de Guvern de joi.


Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o săptămână lui Bodog să vină cu un plan de informare a populaţiei.

”Săptămâna viitoare să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Vaccinuri avem dar nu reuşim să ajungem la destinatar”, a transmis premierul.


Ministrul Florian Bodog a declarat că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Organizaţiei Modiale a Sănătăţii şi există şi un plan de acţiuni care va fi pus în câteva zile în aplicare.

Etichete: rujeola vaccin