Sănătate

INTERVIU Dr. Petre Mureşan - Metoda neinvazivă şi nedureroasă care înlocuieşte mamografia clasică

Aparatul care depistează o serie de afecţiuni, inclusiv cancerul, există la Cluj de câţiva ani. Angiotermograful nu iradiază şi nu comprimă sânul, evitându-se astfel cea mai neplăcută parte a clasicei mamografii.

Dr. Petre Mureşan: „Neplăcerile cauzate de mamografia clasică pot fi eliminate datorită angiotermografului” Dr. Petre Mureşan: „Neplăcerile cauzate de mamografia clasică pot fi eliminate datorită angiotermografului”

Din păcate însă, în România prea puţine lucruri se ştiu despre acest aparat revoluţionar. Dr. Petre Mureşan, medic primar medicină generală, cu competenţe în ultrasonografie generală, în homeopatie şi acupunctură a studiat îndelung angiotermografia dinamică. Care sunt afecţiunile cele mai dese cu care clujenii i se adresează medicului clujean şi cât de eficientă este această metodă de diagnosticare?

Reporter: Ce face concret acest aparat?


Dr. Petre Mureşan: Angiotermograful este aparatul pentru scanarea numită angiotermografie dinamică, este o metodă de investigare a cancerului de sân nouă, revoluţionară în sensul că nu iradiază, nu comprimă sânul şi nu traumatizează. Problema neplăcerilor pe care le resimt femeile la o mamografie, în acest caz este eliminată. Este foarte bun în depistarea cancerului de sân şi merge pe principiul depistării modificării vaselor de sânge. Se ştie în medicină, la ora actuală, că acolo unde apare o tumoră, un cancer, apar vase sanguine suplimentare, necesare pentru a hrăni tumora. Şi-a dovedit eficienţa, am descoperit multe cazuri de cancer de sân cu acest aparat care au fost tratate prin metode oncologice, operate, dar am descoperit nu doar cancere, ci şi alte probleme care trebuie urmărite, de exemplu noduli de natură benignă şi nu numai.

De ce există acest aparat doar la Cluj?


Nu ştiu de ce există doar la Cluj, trebuie întrebaţi şi alţi medici...

Eu am participat la multe congrese, am încercat să aduc cele mai noi şi neinvazive metode de depistare a cancerului de sân şi am descoperit această metodă. Mai mult, am investit în această metodă. La ora actuală sunt mai multe centre în lume care folosesc acest aparat inventat de către doi profesori italieni. Sunt clinici în Italia care îl folosesc, dar şi în alte ţări. Mai trebuie spus că pentru a putea folosi acest aparat am făcut cursuri direct cu inventatorii. Cel mai bine pot să te înveţe cum să foloseşti acest aparat cei care l-au inventat.


Ce clinici pot să folosească un astfel de aparat?

Orice clinică ce se ocupă de examinarea sânului, clinici de radiologie, de oncologie, de ginecologie, toţi cei care abordează examinarea sânului.


Cu ce afecţiuni vi se adresează oamenii care vin la dumneavoastră?

Pacienţii se prezintă cu spondiloze, dureri de cap, vertij, în general boli degenerative. Ne orientăm spre tratamentele naturiste considerând că sunt foarte bune pentru că nu au contraindicaţii, efecte secundare, pot fi aplicate împreună cu orice alt tratament pe care îl are omul, pot fi aplicate în orice situaţii. De exemplu, în tratamentele de recuperare se foloseşte mult fizioterapia, dar aceasta nu poate fi folosită în foarte multe situaţii: în cazul unui cancer, în caz de tensiune sau dacă ai puţin VSH- ul crescut, nu mai poţi face fizioterapie. Tratamentele noastre au acest avantaj uriaş că nu au contraindicaţii şi efecte secundare.


 

DATG, o metodă nedureroasă și care nu iradiază

Tehnologia numită angiotermografie dinamică (DATG) este o metodă rapidă, complet neinvazivă, poate fi folosită la orice vârstă, în orice situație, chiar și la gravide, este foarte ușor suportată de către pacient, nu-l incomodează și nu-l deranjează cu nimic. Este o metodă complet nedureroasă, nu iradiază, nu produce efecte chimice asupra organismului uman şi poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, fără efecte adverse.

Ultimele Stiri
abonare newsletter