Sănătate

Bebeluş mort la Cluj cu suspiciune de rujeolă

Alte aproape 500 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână la nivel naţional, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând vineri la 7.233, cu 30 de decese.

În judeţele Timiş şi Caraş Severin, numărul îmbolnăvirilor a depăşit cifra de o mie pentru fiecare zonă în parte, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, potrivit news.ro.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, din 30 septembrie şi pâna vineri, este 7.233.


De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese.

Un al 31-lea deces posibil din cauza rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare în judeţul Cluj.


Bebeluşul mort la Cluj, cu suspiciune de rujeolă, făcuse complicaţii la nivelul aparatului respirator şi prezenta simptome multiple. Fetiţa în vârstă de şapte luni a decedat la începutul săptămânii, la Clinica de Pediatrie, după ce fusese externată din unitatea medicală pe răspunderea părinţilor, iar ulterior a fost readusă în stare gravă. Medicii clujeni aşteaptă acum rezultatele analizelor medicale, scrie news.ro.

Fetiţa de şapte luni a ajuns iniţial la Clinica de Pediatrie din cadrul SpitaluluI Clinic De Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, cu probleme respiratorii. În pofida recomandărilor medicale, fetiţa a fost externată pe răspunderea părinţilor şi a ajuns apoi la secţia de Boli Infecţioase, cu erupţii la nivelul pielii. În cursul zilei de luni, după ce bebeluşul a fost internat din nou la Pediatrie, a decedat.


În condiţiile în care prezenta mai multe simptome de rujeolă, analizele fetiţei au fost trimite la Bucureşti pentru a se confirma sau infirma diagnosticul.

Copila nu fusese vaccinată pentru că nu împlinise vârsta imunizării.


Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

abonare newsletter