Sănătate

Epidemia de rujeolă: peste 30% dintre copiii români sunt nevaccinaţi

Epidemia de rujeolă îngrijorează tot mai mult autorităţile din România. 7 la sută dintre părinţi refuză vaccinarea, iar una din trei familii nu reuşeşte să ajungă la medic ori să obţină vaccinul.

Epidemia de rujeolă: peste 30% dintre copiii români sunt nevaccinaţi Epidemia de rujeolă: peste 30% dintre copiii români sunt nevaccinaţi

În ultimul an, de la declanşarea epidemiei, au fost în total peste 6.000 de îmbolnăviri, soldate cu moartea a 27 de pacienţi, majoritatea copii.

Autorităţile române au pornit o campanie pro-vaccinare şi au alocat programului de imunizare cea mai mare sumă de până acum: 700 de milioane de lei.


Dacă în urmă cu 10 ani, rata de imunizare în România era de 95%, acum s-a ajuns la 86%, iar pentru unele boli, precum pojarul, la doar jumătatea din populaţia anumitor judeţe.

Oficialii din sănătate dau asigurări că în următoarea perioadă criza de vaccinuri se va rezolva, scrie digi24.ro.


Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: „Previne, în fiecare an, decesul a circa 2,5 milioane de copii. Există şi judeţe, cele din vestul ţării mai ales, unde epidemia evoluează cel mai rapid, unde acoperirea vaccinală e doar în jur de 50%. Este foarte îngrijorător. Există interes, acum trebuie să rezolvăm celelalte chestiuni care poate sunt birocratice, trebuie îmbunătăţită legislaţia privind achiziţia publică”.

Etichete: vaccin rujeola
Ultimele Stiri
abonare newsletter