Sănătate

Noi promisiuni cu privire la vaccinuri

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, miercuri, că au fost identificate 10.000 de doze de vaccin antirujeolic care urmau să fie exportate, în prezent fiind declanșată procedura pentru achiziționarea acestora.

Noi promisiuni despre vaccin Noi promisiuni despre vaccin

"În ceea ce privește rujeolicul, (...) pentru acest vaccin procedura (de achiziție — n.r.) s-a încheiat doar la începutul acestei săptămâni. (...) Am fost asigurat că (...), în primele 10 zile din luna mai, acest vaccin va intra în țară. De asemenea, am identificat un număr de 10.000 de doze care există deja în țară și care (...) urmau să plece la export intracomunitar. Aceste doze sunt blocate și am declanșat o procedură pentru a le achiziționa. Acestea probabil că vor ajunge primele", a declarat ministrul Bodog, potrivit Agerpres. Ministrul Sănătății a precizat că dozele de vaccin hexavalent și tetravalent au fost achiziționate.

"Vaccinul hexavalent (...) a fost distribuit în țară. Vaccinul tetravalent la fel. Probabil că încă nu au ajuns chiar în toate județele, dar (...) eu am semnat deja ordinul de distribuire în țară și urmează să mai sosească cantități. Deci, practic, se vor asigura toate cantitățile necesare la nivel național", a spus Bodog.


În ceea ce privește dozele de vaccin împotriva hepatitei B provenite din Norvegia, Bodog a spus că acestea trebuie să urmeze "un traseu de autorizare".

Ultimele Stiri
abonare newsletter