Sănătate

Ce determină o stare bună de sănătate, bunăstare materială și succes în viață?

Cercetătorii au identificat cinci pietre de temelie pentru fericirea oamenilor. Vezi ce e mai important decât banii!

Oamenii de știință de la University College London (UCL) au ajuns la concluzia că stabilitatea emoțională, determinarea, controlul, optimismul și conștiinciozitatea sunt cele cinci atribute principale care se află în spatele unei stări bune de sănătate, a bunăstării materiale și a succesului în viață.

Persoanele aflate în jurul vârstelor de 50 și 60 de ani, care au obținut cel mai bun scor la cel puțin patru dintre cele cinci atribute erau în general mai bogate, mai puțin deprimate, mai sănătoase și mai conectate la un cerc social mai larg.


Spre deosebire de acestea, cei care au atins două sau mai puține dintre cele cinci erau de multe ori singuri, depresivi și manifestau un risc mult mai mare de a suferi de boli cronice, relevă articolul publicat luni de The Telegraph.

"Este binecunoscut faptul că unele persoane foarte inteligente sau care provin din medii favorizate ar putea eșua în viață deoarece le lipsește tăria de caracter, în timp ce indivizii mai puțin înzestrați, care sunt însă de încredere și sunt autodisciplinați își ating țelurile", susține profesor Andrew Steptoe de la departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică, cel care a condus cercetarea. "Nici unul dintre atribute, luat individual, nu s-a dovedit mai important decât celelalte. În schimb, efectele sunt determinate de însumarea acestor deprinderi de viață. Am fost surprinși de varietatea proceselor — economice, sociale, psihologice, biologice, de sănătate și dizabilitate — ce par a fi asociate (cu reușita — n.r.)", a completat el.


Studiul a fost publicat în jurnalul "PNAS".

Etichete: solutii sanatate
abonare newsletter