Sănătate

Cum răspunde UMF Cluj după reportajul jurnaliştilor francezi care critică slaba pregătire a studenţilor

Conducerea Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca spune, cu referire la reportajul realizat de jurnaliști ai televiziunii France 2 care prezintă nereușitele profesionale ale unor tineri rezidenți dintr-un spital francez, că aceia nu erau toți absolvenți ai universității.

“UMF Iuliu Haţieganu apreciază interesul studenților din Franţa şi din alte ţări, pentru învățământul medical clujean, considerându-l un avantaj care contribuie la atmosfera multiculturală din universitatea noastră. Acceptarea la studii pentru studenţii străini din ţările membre UE şi non-UE se face în cadrul unei competiţii, pe baza evaluării dosarelor candidaţilor şi a interviurilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulamentele universităţii”, spune conducerea UMF Cluj într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, la ora actuală, UMF „Iuliu Haţieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenţi cetăţeni străini din România, peste 2200, provenind din 64 de țări. În prezent, la UMF Cluj învaţă peste 900 de studenţi din Franţa.


“Interesul studenţilor străini pentru UMF se datorează în mare parte tradiţiei şi calităţii recunoscute a şcolii noastre, dar şi organizării universităţii după modelul marilor şcoli medicale din vestul Europei. Motivele care determină interesul studenţilor francezi pentru România, respectiv pentru UMF, sunt calitatea învăţământului medical românesc și a actului didactic”, mai spun aceştia.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca mai spune că stagiile practice şi curricula au fost evaluate de către organisme internaționale.      


Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj este în mijlocul unui scandal, în urma unui reportaj difuzat recent de televiziunea publică France 2.

Potrivit jurnaliștilor străini, studenții francezi care învață la noi ar fi slab pregătiți și odată întorși în țara lor nu ar face față.


CITEŞTE ŞI

Postul France 2 critică Universitatea de Medicină din Cluj. Studenții care învață în România, acuzați că ar fi slab pregătiți

Ultimele Stiri
abonare newsletter