Sănătate

Specialiştii trag un semnal de alarmă în privinţa vaccinării

În contextul epidemiei de rujeolă, specialiştii averizează că la nivel Regiunii Europene a OMS, toate țările trebuie să stabilească vaccinarea ca fiind o prioritate.

Specialiştii trag un semnal de alarmă în privinţa vaccinării Specialiştii trag un semnal de alarmă în privinţa vaccinării

Aceştia propun printre altele organizarea unor sesiuni de pregătire adresate asistenților sociali și psihologilor, alături de sesiuni de pregătire a părinților, privind sănătatea copiilor și obligațiile pe care le au în această privință. De asemenea, se dorește realizarea de proceduri clare de intervenție rapidă în caz de epidemie și mobilizarea profesioniștilor din domeniul sănătății publice și a medicilor de familie în susținerea acestor demersuri.

România se confruntă cu o situație delicată în ceea ce privește acoperirea vaccinală pentru bolile transmisibile prevenibile prin vaccinare. 


Epidemia de rujeolă izbucnită în țara noastră în 2016 este o consecință a scăderii succesive a ratei vaccinării antirujeolice.

Au fost confirmate 19 decese din cauza rujeolei, de la începutul epidemiei3, în timp ce în perioada 2010 -2015, au fost raportate 4 decese asociate acestei boli, deși, de exemplu, în 2011 și în 2012 au fost înregistrate mai multe îmbolnăviri: 4784, respectiv 7450, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, față de 4090, în 2016-20174.

Etichete: rujeola vaccinare
Ultimele Stiri
abonare newsletter