Sănătate

Persoanele născute prematur ar putea fi predispuse la probleme de sănătate mentală

Persoanele adulte care s-au născut prematur, având o greutate sub cea considerată normală la momentul venirii pe lume, ar putea fi predispuse la probleme de sănătate mentală, precum depresie și anxietate, susține un studiu publicat recent, citat de Reuters.

Oamenii de știință au examinat date din cadrul mai multor studii care au analizat sănătatea mentală a 747 de adulți cu o medie de vârstă de 23 de ani, care s-au născut prematur și au avut o greutate mică la naștere, pe care i-au comparat cu 1.512 persoane din cinci țări, născute la termen, cu o greutate normală.

Cercetătorii au descoperit că prematurii manifestau un comportament ezitant și erau mai predispuși la interiorizare, manifestând mai adesea probleme precum depresia, anxietatea, retragerea din societate și singurătatea în comparație cu ceilalți adulți.


De asemenea, prematurii aveau mai puține șanse de a se exterioriza manifestându-se prin agresivitate, încălcarea regulilor, înșelat, furt și distrugerea proprietății în comparație cu adulții care veniseră pe lume la termen.

Etichete: probleme prematuri
Ultimele Stiri
abonare newsletter