monitorulcj.ro Menu

Sănătate

Corpul de control al premierului, în inspecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj

Corpul de control al premierului se află, luni, în inspecţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, urmare a unei acţiuni de control declanşate în urmă cu o săptămână.

”Începând cu data de 19.12.2016, Corpul de control al primului-ministru efectuează o inspecţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca în cadrul unei acţiuni de control declanşate pe data de 12.12.2016”, anunţă Corpul de control al premierului pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, acţiunea de control vizează, în principal, modul de organizare şi funcţionare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, precum şi orice alte aspecte considerate relevante de către echipa de control, iar perioada supusă controlului este 1 ianuarie 2014 – prezent.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca spune că verificările Corpului de control al premierului vizează procedurile medicale aplicate în cazul pacienţilor cu politraumatisme.

”Este control, într-adevăr. Tematica verificărilor este legată de funcţionarea politraumei în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Este vorba despre o chestiune medicală. Se verifică modul în care este abordat pacientul diagnosticat cu politraumă, adică este victima fizică a unui accident şi are mai mult de două organe afectate. Practic, verificările vizează modul de funcţionare a acestor abordări ale pacientului cu politraumă”, a declarat Monica Costin, directorul de îngrijiri medicale al unităţii medicale.