monitorulcj.ro Menu

Sănătate

Începând de săptămâna viitoare, pacienții vor putea evalua experiența în spitale

Pacienții vor putea evalua experiența în spitale, începând de săptămâna viitoare, prin noul mecanism de măsurare a satisfacției, prin SMS și formular web, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

"Vor fi contactați anual aproximativ jumătate dintre pacienții care se externează din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri în toate rețelele naționale. Un eșantion relevant de pacienți selectați aleatoriu la nivelul fiecărui spital din România va fi contactat automat printr-un SMS care va conține un set de întrebări simple referitoare la: calitatea serviciilor medicale, curățenia din spital, interacțiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de condiționare a actului medical", a explicat Voiculescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că răspunsul pacienților va fi anonimizat și apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătății de către Serviciul pentru Telecomunicații Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienți.

Potrivit ministrului, situația rezultată din centralizarea datelor și analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătății și dezvoltat de GovITHub.


Etichete: sanatate spital