Sănătate

Sezonul gripal începe mai repede anul acesta

Preşedintele Societăţii de Microbiologie din România, Alexandru Rafila, a anunţat că anticipează un sezon gripal mai precoce în acest an, susţinând că începerea campaniei de vaccinare antigripală reprezintă un lucru benefic.

Sezonul gripal începe mai repede anul acesta Sezonul gripal începe mai repede anul acesta

“Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă totdeauna atunci când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce”, a declarat preşedintele Societăţii de Microbiologie din România, Alexandru Rafila, care este şi membru în Comitetul permanent al Biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

El a mai spus că este un lucru bun faptul că a început mai devreme campania de vaccinare antigripală. “Este şi recomandarea OMS. Dacă începem mai devreme, atunci avem şi şansa unei acoperiri vaccinale mai bune, pentru că, cu siguranţă, oamenii vor apela la acest vaccin până la sfârşitul anul sau chiar şi în prima lună a anului viitor, în funcţie şi de contextul epidemiologic”, a adăugat Rafila.


Alexandru Rafila a făcut aceste declaraţii la un eveniment despre vaccinare desfăşurat în Senatul României. Potrivit INSP, în săptămâna 3-9 octombrie 2016, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (52.258).

Ultimele Stiri
abonare newsletter