Sănătate

Românii tratează durerea copiilor cu medicamente nepotrivite

Un studiu realizat de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) arată că 7 din 10 părinți merg cu copilul la control la medicul de familie sau la medicul pediatru, în cazul în care acesta trece printr-un un episod de boală.

Românii tratează durerea copiilor cu medicamente nepotrivite  Românii tratează durerea copiilor cu medicamente nepotrivite

17% din părinţi le administrează copiilor medicamente deja “testate”, care au funcționat și în alte episoade de boală și doar un părinte din zece încearcă, pe cât posibil, să își lase copilul să depășească episodul de boală, fără medicamente, preferând să îi administreze tratament, doar dacă boala pare să se înrăutățească, mai arată studiul citat.

Potrivit studiului, cea mai mare dificultate este alegerea unor analgezice și antipiretice destinate copiilor mai mari, țintite pe nevoile și greutatea acestora. Aproximativ jumătate (45%) dintre părinți susțin că nu există o varietate largă de medicamente analgezice și antipiretice special destinate copiilor mari, peste 7 ani. Astfel, 20% dintre aceștia se văd nevoiți să le administreze copiilor analgezice și antipiretice pentru o categorie mai mică de vârstă.


Dozarea corectă a medicamentului este însă extrem de importantă, susțin medicii. Pe lângă faptul că doza nu este, de cele mai multe ori, potrivită categoriei de vârstă, și toleranța copiilor la administrarea medicamentelor reprezintă o problemă pentru aproximativ 60% dintre părinți. O treime dintre aceștia susțin că singura condiție cu care copiii lor acceptă medicamentele este ca acestea să aibă un gust plăcut, iar 15% spun că le acceptă doar dacă sunt ușor de înghițit.

Etichete: copii medicamente
Ultimele Stiri
abonare newsletter