Sănătate

DSP Cluj: Spitalele din Cluj-Napoca nu au avut contracte cu firma Michelangelo

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a dezminţit informaţia potrivit căreia carnea stricată a ajuns în spitalele din oraş, precizând că niciun spital din Cluj-Napoca nu a avut contracte cu firma Michelangelo.

„În urma verificărilor efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică, niciun spital din municipiul Cluj-Napoca nu a avut şi nu are încheiate contracte cu această firmă”, a declarat Dorina Duma, director DSP Cluj.

Procurorii DIICOT au descoperit că "Mafia cărnii" a livrat produse alterate nu doar unei firme specializată în mâncare fast-food, ci şi unor unităţi spitaliceşti. O altă cale de a pune în vânzare carnea alterată a fost prelucrarea prin Abatorul Piggy SRL.


Evazioniştii cărnii conduşi de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu nu doar că au fraudat ani de zile bugetul de stat, dar ei au pus în pericol sănătatea populaţiei.

"Carnea alterată a ajuns şi în câteva spitale", au dezvăluit, în exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", surse apropiate anchetei.


"Carnea importată era reambalată, reetichetată. Vorbim de sute de tone de carne expirată. O parte era dusă la o firmă de catering, unde era folosită pentru a produce mâncare tip fast-food, o parte a fost livrată unor unităţi spitaliceşti.

Anchetatorii nu exclud ca pe lanţul firmelor implicate să descopere şi societăţi producătoare de mezeluri", ne-au spus sursele citate. În dosar au fost audiate mai multe persoane, printre care şi muncitori. Conform surselor EVZ, aceştia au spus procurorilor DIICOT că, uneori, "carnea puţea atât de tare, încât nici nu putea fi manevrată".


Una dintre modalităţile de introducere în consumul public a produselor de carne expirate este aceea de a livra marfa la firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, deţinută de soţia lui Bogdan Curticiu, Ioana-Doina. Aceasta din urmă era cea care alegea marfa ce urma a fi preluată de firma sa", se arată în referatul DIICOT.

"Marea majoritate a baconului îi verde sau îi numa’ chiar capătu", adică şoric şi un strop de carne... deci ce-am ales îs 3 kile 270 de bacon... şi ceafa afumată un kil 980. Bucăţile crud-uscate şi-alea-s împuţite sau îs lipicioase şi îi foarte mult...deci n-am lăsat pe nime’, io mi le-am cântărit", spunea nevasta lui Curticiu într-o convorbire telefonică purtată în data de 06-01-2014, la ora 13:16:16, cu soţul ei.


Imediat după această discuţie, bărbatul a sunat un angajat de la Michelangelo şi i-a dat ordine: "La catering, cu acelaşi număr de factură ca dimineaţă, facturezi doar atât: bacon 3,27 şi ceafă afumată 1,98" .

Ultimele Stiri
abonare newsletter