Sănătate

În premieră la Cluj: O instituţie medicală organizează un bal de caritate

Conducerea Institutului Inimii “Niculae Stănicioiu” Cluj-Napoca va organiza un bal de caritate cu scopul de a strânge fonduri pentru achiziţionarea unor aparate performante.

Sistemul sanitar din România nu este foarte bine organizat, fondurile de finanţare sunt mici, pacienţii au nevoie de aparate performante pentru a se trata, iar cadrele medicale de salarii mai mari.

Pentru a nu mai aştepta bani de la stat pentru achiziţionarea anumitor aparate performante, directorului medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, dr.Adrian Molnar, i-a venit o idee strălucită: să organizeze un bal caritabil cu ajutorul căruia să strângă fonduri pentru achiziţionarea aparaturii necesare.


Este primul bal de acest gen organizat în Cluj-Napoca de o instituţie medicală şi se va desfăşura în data de 21 martie la un hotel cu renume din municipiul nostru.

100 de euro, taxa de participare

Cei care vor să participe la acest bal vor trebui să achite o taxă de 100 de euro. Banii care vor fi adunaţi, vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea a două ecografe de înaltă performanță, a unei truse de chirurgie cardiacă minim invazivă, a unui angiograf şi a trei aparate de: circulație extracorporeală, de radiodiagnostic digital şi de dializă renală.


“Am vrut să oferim și altă imagine a Institutului, să ieșim în mijlocul colectivității pe care o deservim de 22 de ani, dar și vrem să vedem în ce măsură comunitatea se poate implica în nevoile noastre. Avem nevoie de bani tot timpul pentru tot felul de reparații, de înlocuiri de aparate, de organizat poate altfel sălile de reanimare, saloanele. Sigur că ministerul dă ce poate, consiliul județean, primăria ne dau ce pot, dar nevoie de bani este întotdeauna”, a declarat Adrian Molnar, directorul medical de la Institutul Inimii “Niculae Stănicioiu”.

Cei care vor dori, vor putea face şi donaţii pe lângă achitarea taxei de participare de 100 de euro. Donaţiile se vor face în timpul balului.


1.000 de invitaţii, emise

Dr. Adrian Molnar a mai declarat că el a trimis peste o mie de invitaţii, şi că din acest număr speră să fie prezenţi măcar 300 de participanţi. Oricum banii care se vor strânge la acest eveniment nu vor fi suficienţi pentru a cumpăra toată aparatura de care are nevoie Institutul Inimii.

“Suma de care avem nevoie este enormă, nici nu mă gândesc că voi obține acești bani de la Balul de Caritate. Eu am trecut în invitație câteva dintre aparatele de care avem strictă nevoie cu titlu informativ, dar nu se pune problema să rezolvăm acum aceste problem”, a mai adăugat dr. Adrian Molnar.


Organizatorii au pregătit o serie de surprize celor care vor lua parte la acest eveniment, printre care se numără şi un concert al muzicianului Bogdan Ota şi o licitaţie de obiecte de artă ale unor pictori clujeni.

De trei ani de zile Institutul Inimii din Cluj-Napoca funcționează cu un singur angiograf, în condițiile în care este singurul centru din țară care asigură asistență de urgență în infarctul miocardic acut 24 de ore din 24. Institutul a funcționat dintotdeauna cu două angiografe, în urmă cu trei ani unul s-a stricat, având durata de viață depășită. 


 

abonare newsletter