Sănătate

Clujenii inimoşi pot salva Institutul Inimii

În 21 martie, va avea loc un bal caritabil pentru dotarea cu aparatură nouă a Institutului Inimii. Cei care nu vor participa la bal vor putea face donaţii pentru susţinerea prestigiosului spital.

Medicii de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" Cluj-Napoca au hotărât să nu se mai bazeze exclusiv pe banii de la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea spitalului cu aparatură performantă. Astfel, echipa din conducerea institutului a decis să organizeze un bal caritabil, iar cu banii adunaţi să cumpere câteva aparate necesare pentru tratarea corespunzătoare a bolnavilor.

Dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii este cel care a pus la punct acest eveniment. "În clubul Rotary în care sunt şi eu membru, organizăm diverse evenimente pentru strângere de fonduri. Chiar de anul trecut m-am gândit să organizăm un bal caritabil şi pentru institutul meu, nu doar pentru alte cauze", a spus dr. Molnar.


El a adăugat că la eveniment sunt invitați toți cei care doresc să susțină lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

"Balul va avea loc în 21 martie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Sunt invitaţi prietenii institutului, cei care doresc să fie în linia întâi în lupta cu bolile cardiovasculare: foşti pacienţi, rude ale lor, oameni din comunitate, reprezentanţi ai unor firme. Persoanele care doresc să participe la bal trebuie să cumpere un bilet al cărui preţ este 450 lei, dar se pot face şi donaţii în contul Fundaţia Inima Transilvaniei: Alpha Bank, Cluj-Napoca, cont (lei): RO91 BUCU 6441 9127 2511 RO01, cont (Euro): RO48 BUCU 6441 9127 2511 EU01.
Invitatul de suflet al balului este Bogdan Ota, pianistul care a devenit celebru după concursul "Norvegienii au talent". Vor susţine momente artistice şi o trupă de copii, campioni la dans. Va avea loc şi o tombolă cu premii, o licitaţie cu obiecte de artă şi multe alte surprize", a precizat Molnar.


Banii adunaţi în urma balului caritabil vor fi folosiţi pentru cumpărarea unor aparate noi care să le înlocuiască pe cele vechi. "Avem nevoie de un ecograf de înaltă performanţă, ventilatoare performante, aparat de radiodiagnostic digital, angiograf, aparat de circulaţie extracorporal. Desigur că fondurile pe care le vom strânge în urma acestui bal nu vor fi suficienţi pentru a acoperi toate "găurile", dar măcar atât cât putem trebuie să facem ceva. Pentru achiziţionarea unui angiograf suntem pe lista Ministerului Sănătăţii, unul dintre cele două angiografe pe care le aveam fiind casate anul trecut", a declarat Adrian Molnar. Angiograful este un aparat vital pentru funcţionarea Institutului Inimii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter