Sănătate

Eugen Nicolăescu: spitalele care nu sunt curate vor fi închise

Toate spitalele care nu respectă legea în ceea ce privește condițiile igieno-sanitare vor fi inchise, asta a declarat marți ministrul Sănătății.

Toate spitalele din țară vor fi supuse unor controale riguroase la capitolul curățenie. Această decizie a fost luată după ce în mass-media au apărut mai multe materiale care au scos la iveală condițiile mizere în care sunt tratați pacienții în unele spitale din țară.

Controalele vor debuta la începutul lunii martie și se vor desfășura pe parcursul a trei luni.


Marți, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a ținut să le transmită inspectorilor sanitari faptul că acest control trebuie să fie tratat cu maximă seriozitate, să nu fie trecute cu vederea anumite ilegalități, să fie aplicate sancțiuni dacă va fi cazul sau chiar să închidă unitățile sanitare cu paturi dacă nu respectă legea în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare.

“Aștept măsuri ferme din partea tuturor, iar acolo unde e cazul, dacă e necesar inspectorii pot dispune închiderea acelor spitale publice care nu respectă condițiile igieno-sanitare”, a declarat marți ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.


Planul de desfășurare a controalelor în spitalele clujene va fi anunțat până la data de 15 februarie. Apoi în cursul lunii martie vor fi controlate toate unitățile cu paturi cu excepția spitalelor județene și a institutelor clinice. Cele din urmă vor fi controlate în cursul lunii aprilie.

abonare newsletter