Sănătate

Clujul, gazda unei conferinţe naţională şi internaţională

Cea de-a doua ediţie a manifestării ştiinţifice naţionale cu participare internaţională – Conferinţa de Gastroenterologie Oncologică se va desfăşura în Cluj-Napoca în vara acestui an.

Prima ediţie a acestui eveniment s-a desfăşurat tot în municipiul Cluj-Napoca şi a avut loc într-o singură zi. Datorită faptului că la vremea respectivă conferiţa de Gasroenterologie Oncologică a înregistrat un real succes, organizatorii au decis ca aceste manifestări să se ţină şi în acest an în municipiul nostru. Doar că de această dată, programul s-a extins pe parcusul a două zile, şi anume în 19-20 iunie.

La acest eveniment, pe lângă faptul că vor participa medici specialişti din întreaga Românie, sunt aşteptaţi să participe şi specialişti din alte ţări.


În prima zi a acestui eveniment vor avea loc sesiuni cu înalt grad științific, dezbateri, noutăți pe teme de prevenție, diagnostic și management gastro-oncologic. Conform programului, cea de-a doua zi a evenimentului este dedicată: “endoscopiei, eco-endoscopie, ERCP live și conferințele a trei experți de talie international”.

“Conferința de Gastroenterologie Oncologică Ediția II-a va avea un format dinamic având ca temă principală prevenția, diagnosticul și managementul patologiei digestive oncologice, fiind prezentate cazuri clinice particulare și informații despre standardele actuale de diagnostic, stadializare și paleație ale diferitelor tumori digestive. Obiectivul evenimentului constă în actualizarea cunoștințelor și popularizarea ghidurilor de diagnostic și tratament în patologia gastro-oncologică”, declară organizatorii evenimentului.


Evenimentul se adresează în principal medicilor cu următoarele specialități: gastroenterologie, chirurgie, oncologie-chimio/radioterapie, medicină internă, imagistică, dar și altor profesioniști în sănătate.

Manifestările ştiinţifice naţionale cu participare internaţională sunt organizate de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Centrul Medical Diasan.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter