Sănătate

Curățenia din spitalele clujene, sub lupa Ministerului

Toate spitalele din ţară vor fi aspru controlate! Această decizie a fost luată de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, după ce în mass-media au apărut mai multe scandaluri în ceea ce priveşte mizeria din spitale.

Un subiect controversat a fost şi faptul că, de cele mai multe ori, pacienţii care sunt internaţi în unităţile spitaliceşti sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamente pentru a se trata.

Controlul va debuta la începutul lunii martie şi se va desfăşura pe parcursul a trei luni. Vor fi controlate toate spitalele din ţară, iar managerii spitalelor care nu vor respecta legea condiţiilor igieno-sanitare vor fi aspru sancţionaţi.


Ministrul Sănăţăţii recunoaşte faptul că situaţia sistemului sanitar românesc nu este una roz, dar că acest lucru nu îi împiedică pe managerii spitalelor să menţină curăţenie. „Ministrul Sănătăţii consideră că, indiferent de situaţia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienţi, cadre medicale, cât şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât faţă de profesioniştii din sistem cât şi faţă de pacienţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Scopul acestor controale este impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a legilor sanitare pentru ca pacientul bolnav să fie respectat din acest punct de vedere.


În Cluj vor fi controlate 17 spitale.

abonare newsletter