monitorulcj.ro Menu
Sănătate

MS: Un milion de doze de vaccin antigripal, puse la dispoziție gratuit persoanelor cu risc

Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătății le va pune gratuit la dispoziție pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranșe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat necesarul fiecărui județ.

MS: Un milion de doze de vaccin antigripal, puse la dispoziție gratuit persoanelor cu risc

Ministerul Sănătății dă asigurări printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul propriu că toți pacienții care se regăsesc în categoriile stabilite pentru această campanie de imunizare vor fi vaccinați în această campanie, imediat ce medicul de familie îi va anunța.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.


Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu pături.