Sănătate

STUDIU: Copiii din ziua de azi au o condiție fizică mai proastă decât părinții lor la aceeași vârstă

Copiii din ziua de astăzi nu pot alerga la fel de mult sau la fel de repede precum puteau părinții lor atunci când se aflau la aceeași vârstă, potrivit unui studiu american, scrie marți Associated Press.

 Copiii din ziua de azi au o condiție fizică mai proastă decât părinții lor la aceeași vârstă Copiii din ziua de azi au o condiție fizică mai proastă decât părinții lor la aceeași vârstă

Asociația americană împotriva bolilor de inimă (American Heart Association) a prezentat studiul în cadrul conferinței sale anuale de la Dallas, în statul Texas. Potrivit organizației, aceasta este prima cercetare care arată că starea de sănătate cardiovasculară a copiilor a scăzut pe plan mondial în ultimele trei decenii, scrie Agerpres.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au analizat mai multe anchete asupra unui număr total de 250 de milioane de copii din întreaga lume. Potrivit anchetelor, condiția fizică a copiilor a scăzut cu 5% în fiecare deceniu, după anul 1975.


În medie, copiilor cu vârsta cuprinsă între nouă și 17 ani le trebuie cu 90 de secunde mai mult să alerge o milă (1,6 km) decât le trebuia celor de acum 30 de ani.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter