Sănătate

INCREDIBIL: Bărbatul care se îmbată fără să consume alcool

O bacterie rar întâlnită îl face pe un american să producă bere oridecâte ori mănâncă pâine.

O bacterie rar întâlnită îl face pe un american să producă bere oridecâte ori mănâncă pâine O bacterie rar întâlnită îl face pe un american să producă bere oridecâte ori mănâncă pâine

Un bărbat de 61 de ani din Texas, care s-a ales în urma unui tratament îndelungat cu antibiotice cu un tip rar de bacterie în stomac - Saccharomyces cerevisiae- ține prima pagină a ziarelor, prin faptul că se îmbată imediat după ce consumă carbohidrați.

Practic, bacteria pe care o are bărbatul în stomac fermentează și produce alcool, atunci când acesta mănâncă zaharuri și carbohidrați.


Boala de care americanul suferă se numește “sindromul de auto-distilare”, iar o echipă de cercetători din cadrul Panola College din Carthage Texas a confirmat că unii oameni ajung să sufere de această maladie după ce iau antibiotice care omoară flora stomacală.

Potrivit NPR, bărbatul a venit într-o zi la urgențe, plângându-se că e beat, dar fără a fi consumat niciun pic de alcool în acea zi. Bărbatul avea o alcoolemie de 0.37, de 5 ori mai mult decât limita legală cu care se poate conduce în Texas. Bărbatul a fost chemat ulterior pentru analize de cercetătorii Barbara Cordell și dr. Justin McCarthy, care au scris un studiu referitor la acest caz în revista Jurnal Internațional de Medicină Clinică.


Bărbatul, despre care la început doctorii au crezut că bea pe ascuns, a fost vindecat ulterior de boala sa printr-o dietă slabă în carbohidrați și medicație anti-fungică.

Cazul lui servește drept exemplu pentru ce se poate întâmpla în urma administrării de antibiotice.


"Acesta este un sindrom rar, dar ar trebui să fie recunoscut din cauza implicațiilor sociale pe care le are, cum ar fi pierderea locului de muncă, dificultăți în relație și chiar arestarea și încarcerarea" au scris cercetatorii în raportul lor. "Medicii ar trebui să dea o mai mare importanță cazurilor în care pacientul este în stare de ebrietate, însă neagă ingerarea de alcool", au spus cercetătorii.

 

Etichete: consum alcool
Ultimele Stiri
abonare newsletter